Архив
Реклама
Адрес
Стандарт
Главна страница Денят Понеделник, 5  Февруари 
Денят
Страната
Икономика
Бизнес
Финанси
Общество
Диалог
“Стандарт”

Анализ
Светът
Балкани
Европа
стандАРТ
Бъдеще
Спорт


a?aa?.bg
mtel.net

ДНЕС В БРОЯ:

   В Пловдив свикват съвета за борба с престъпността
   Кой носи отговорността за кризата в държавата?
   Изживяват се като наши господари
   “Гергьовден”: Седесари, разпуснете парламента
   Стоянов: СДС може да не спечели 51% на изборите
   Не е морално да се определям за премиер
   Обирджия № 1 хванат в центъра на Пловдив
   Полицаят Кьосев е стрелял по Елеонора
   Възможно е изпреварващо да е натиснал спусъка
   Прокурор обжалва пускането на нападателя на Агов
   Вести

Вести

Обезобразиха журналистка във Варна около 18 часа в петък. Неизвестни бандити нападнаха с нож репортерката от МСАТ Евелина Дойчинова. Те й нанесли 4-5 удара през лицето, след което успели да избягат. Животът на Евелина е вън от опасност, казаха от Спешния център на варненската болница "Света Анна". Според полицаите целта на бандитите е била грабеж. По всяка вероятност нападението няма връзка с журналистическата работа на Евелина Дойчинова.


Банда цигани малтретира ученици в час в Сливен. Група мургави младежи нахлули в класната стая и нанесли масов побой на учениците. Инцидентът се разиграл в СОУ "Кирил и Методий" в квартал "Речица" по време на час по литература. В резултат на побоя единият от осмокласниците е със счупен нос, а няколко други се отървали с отоци по лицата и по-леки наранявания.
13-годишни пребиха съученичка в Шумен, след като неуспешно я изнудвали да подаде фалшив сигнал за бомба в училището им. Възпитаничките на СОУ "Сава Доброплодни" Габриела и Кристина причакали съученичката си Венета след последния час в петък и я пребили в училищния двор. Така те си отмъстили, че Венета ги издала за тормоза. Пострадалото момиче си е извадило медицинско удостоверение за побоя.
Наръгаха с нож гръцки студент в Пловдив. Нападението е извършено в петък вечерта пред квартирата на жертвата. Грабителите причакали Д. С. до асансьора на блока и го заплашили, че ще го заколят, ако не им предаде ценностите и парите си. За да го усмири, единият от нападателите го пробол с нож в бедрото. След това задигнали от ранения младеж мобилен телефон, 100 лв. и 35 000 драхми и избягали. Д. С. е настанен в болница без опасност за живота.
Ограбиха бензиностанция край Русе в събота вечерта. Двама неизвестни нападнали продавачката на бензиностанция "Дани Мартенски" край село Мартен около 18.30 часа, напръскали я с бензин и й задигнали дневния оборот. По думите на жертвата бандитите слезли от бял автомобил. Двамата се представили за клиенти и докато уж зареждали колата, предприели терористичния акт.
(Б. Р. Всички тези инциденти се случиха преди и по време на съвещанието на МВР за борба срещу престъпността. Те не бяха отразени в официалния бюлетин на МВР)
Само 10 партии остават в България след влизането на новия Закон за политическите партии. Това съобщи лидерът на Евролевицата Александър Томов. Според него тя ще е сред първите пет. Евролевите ще номинират 300 души за участие в изпълнителната власт след изборите.
Възобновиха делото срещу текстове от закона за лова. 70 депутати са против 6 текста в нормативния документ. Това съобщи председателят на Ловно-рибарския съюз проф. Стоян Кушлев в Добрич. Те искат отмяна на чл. 4, който осигурявал монопол на министерството на земеделието при стопанисването на дивеча и ловните площи.
Задържаха 17 чужденци край Петрич през почивните дни. Това съобщи началникът на регионалната гранична служба подполк. Христо Янев вчера. 4 грузинки и 13 румънци са арестувани край селата Кулата и Цапарево. На чужденците ще бъдат съставени актове за нарушение и забрана за влизане в страната.
Любомир Младенов да подаде оставката си като директор на Дирекцията по вероизповеданията в МС. Това поискаха от Неврокопска митрополия, оглавявана от владиката Натанаил. Повод за това е писмото на Младенов до областния управител на Благоевград Васил Чобанов. От него става ясно, че Натанаил не е регистриран за митрополит.

коментар  


Денят | Страната | Икономика | Бизнес | Финанси | Общество | Диалог “Стандарт” | Анализ | Светът | Балкани | Европа | стандАРТ | Бъдеще | Спорт | Архив | Реклама | Адрес

Пишете ни
© Standart News, 1999 - 2000