standartnews.com banner
 ОБЩЕСТВО Вторник, 10 Септември 2002 
 

ВОДЕЩИ ЗАГЛАВИЯ

  ДЕНЯТ
  ИКОНОМИКА
  СВЯТ
  СтандАрт
  ЗДРАВЕ
  ВРЕМЕТО
Bulgarian Edition
English Edition


mobiltel.bg mtel.net www.bta.bg www.focus.bg/ svobodnaevropa.org www.bbc.co.uk pss.bglink.net gyuvet.ch


Секретарка язди вицепремиер, Герджиков си пада по нощен живот

Властта яхна и държавата, и себе си

Царските управници танцуват, червените се биеха, сините поръчваха стриптийзьорки

Какво прави любимият на премиера си министър Николай Василев, когато не се навежда пред покровителите? Пак кляка. Е, не раздава държавата под масата на приятели. Но като си свикнал да те яхат - не можеш да се спреш. Може да те яхат и палави девойки, лошо няма. Този път вицето го яхна не легналата на сърцето му фирма "Табако кепитъл партнърс". А най-личната му секретарка - парламентарната. Казва се Мария Дивизиева. Какво да се прави, навикът си е втора природа. Изглежда, по-силната. Не можеш да му устоиш. Особено, ако е с образа на 26-годишна дама.

Снимка По молба на фоторепортерите в Банско вицепремиерът Николай Василев качи на конче парламентарната си секретарка Мария Дивизиева
ФОТО "СТАНДАРТ"
 
Публиката е в дълбок смут, откакто вицепремиерът Николай Василев цъфна по първите вестникарски страници без очила, но със секретарка на раменете. Ще кажете - ексцентричен човек. Това определение обаче най-малкото приляга на вицето Василев. Той по-скоро обича да копира силните. Дори и в лудориите. "Затягаме коланите", каза Василев в началото на царското управление. И го направи. Властта яхна държавата, ние затегнахме коланите. И пришпори бедните не с подковани обувки, а с тлъсти сметки за ток, парно и вода. В същото време за себе си управляващите му отпуснаха края. Затвориха си очите за корупцията. Далаверите гърмят като улични бомби. А Василев си прави каквото иска. И с държавата. И със служителите. А че царската власт си пада по купона, го доказа парламентарният шеф Огнян Герджиков. Заради бурните му танци рок и брейк Сакскобургготски забрани жълтите семинари. Пред санкция за саботаж бе Снежана Гроздилова, уловена в предателско хоро с Венцислав Върбанов (СДС). Всъщност магариите на властта не са от вчера. В 36-ото НС синият депутат Асен Мичковски подлуди парламента, правейки кълба назад заради загубен бас. Венцеслав Димитров се нахвърли върху Филип Димитров през 1992 и му счупи очилата. После пък изхвърли бюджета на финансовия министър Димитър Костов през прозореца. Червеният законодател Илия Баташки се нахвърли върху колегата си Йордан Цонев. А Жорж Ганчев нокаутира с крошета в бюфета на НС опонента си Иво Трайков. Васил Михайлов-Нубиеца лиши от ток парламента. За да провали гласуване, в което водеше БСП, той дръпна някакъв шалтер и гръмна цялата ел. инсталация. Заради изпълнения с джет по морето Марио Тагарински носи прякора Магарински. Хит обаче си остава онзи син семинар, за който в СДС се говори само на ухо. Със стриптийзьорките - рускини. Поръчали ги сини депутати за дискотеката на Боровец. Но щом Екатерина Михайлова видяла как подчинените й законодатели остават без пари заради бакшишите, изгонила момите. Прочие, г-н премиер, за такива снимки като тази на Н. Василев с девойката се иска оставка незабавно.
Екип на "Стандарт"

Вашият коментар

  

 
Обратно горе © Стандарт. Издава 'Стандарт нюз АД'   |   webmaster