standartnews.com banner
 ЛЮБОВ, НЕОБЯСНИМА Неделя, 20 Юли 2003 
 

ВОДЕЩИ ЗАГЛАВИЯ

  ДЕНЯТ
  СВЯТ
  ЛИЦА
  НЕДЕЛНИК
  СЕМЕЙСТВО
  ПЪТЕШЕСТВИЯ
  СЪКРОВИЩА
  СТИЛ
  ВРЕМЕТО
Bulgarian Edition
English Edition


mobiltel.bg mtel.net www.bta.bg focus-news.net svobodnaevropa.org www.bbc.co.uk pss.bglink.net gyuvet.ch

Царските депутати най-гъсти с пресата

От всички парламентарни групи царските депутати са най-гъсти с пресата. Освен шефа им Станимир Илчев и Камен Влахов за колежка се ожени силистренският народен представител Борислав Цеков. Преди близо две години митрополит Натанаил го венча в столичната църква "Свети Георги" за Таня Бодурова от пресцентъра на тогавашния президент Петър Стоянов. Премиерът дойде да поздрави младоженците на купона в ресторант "Крим" вечерта.
Цеков, който със своите 31 години е един от най-младите депутати, винаги е мечтал да стане политик и затова избрал да следва право. Като много други царисти е бивш седесар. Той бе първият депутат, който внесе самостоятелно законопроект за вероизповеданията. Въпреки че тогава колегите му го порицаха, в края на краищата, макар и след известни компромиси, Цеков постигна своето и законът беше приет.
Това му струваше много неприятности. Алтернативният синод го обвини, че е търгувал с деца по Интернет. А самият Цеков се оплака, че го заплашват да го залеят със сярна киселина. Дадоха му гардове от НСО да го пазят.
Но Цеков обича медиите и се бори с противниците си, като разгласява своите позиции. По публикувани интервюта е на челно място в жълтата парламентарна група. Освен това е фотогеничен.
Жена му, която е три години по-млада от него, е икономистка. Двамата се запознали при командировка в Япония, където се оказали в една делегация.

Вашият коментар

  

 
Обратно горе © Стандарт. Издава 'Стандарт нюз АД'   |   webmaster