standartnews.com banner
 ЗДРАВЕ Сряда, 23 Юли 2003 
 

ВОДЕЩИ ЗАГЛАВИЯ

  ПАЗАР
  ДЕНЯТ
  ИКОНОМИКА
  ОБЩЕСТВО
  СВЯТ
  СтандАрт
  ШОК
  ДРАМИ
  СТИЛ
  ВРЕМЕТО
Bulgarian Edition
English Edition


mobiltel.bg mtel.net www.bta.bg focus-news.net svobodnaevropa.org www.bbc.co.uk pss.bglink.net gyuvet.ch

Пийте по 1,5 л вода за здрави бъбреци

Чай от смрадлика и таблетки за смучене помагат при криза

За 24 часа човешкото тяло произвежда 170 л първична урина. Част от нея се връща обратно в кръвта. В денонощието отделяме около 1,5 л. Урината се образува в бъбреците. С нея се отделят вредните за организма киселини, получени след обмяната на веществата. Всяко нарушаване на процеса води до отравяне.

Пиенето поне на 1,5 литра вода дневно зиме и лете е застраховка за здрави бъбреци. Същите надежди могат да таят и почитателите на бирата, стига да не прекаляват с нея. Тези, които имат реални проблеми с бъбреците, най-добре да посетят уролог или хомеопат и да отделят десетина лева за лекарства. Преглед при лекар за ирисова диагностика струва 15 лв. с изписване на рецептата. Добре е час-два преди това да не пиете кафе и кола. Прегледът по клинична пътека излиза 2-2,20 лв.

За лечение се препоръчват илачи на билкова или хомеопатична основа

които се вземат само по лекарско предписание. В хомеопатията има две основни школи - френска и британска. Англичаните са много строги. По време на лечението те

забраняват на пациентите си да пушат

да пият кафе и алкохол, за да не се появят странични ефекти. Според тях дори миризмата на мента е вредна. Ако приемате хомеопатични таблетки, които се смучат, винаги изплаквайте добре устата си. В аптечната мрежа се намират 30-ина хомеопатични препарата за различни случаи на болни бъбреци. Един от тях е "Ликоподиум СН 15". Използва се за дълбочинно лечение. При бъбречни кризи се препоръчва "Спаскупрал". Това е немско хапче и може да изсмучете няколко таблетки през 10-15 минути.

Старите баби съветват при цистит, когато има
чести болезнени позиви

за ходене по малка нужда, да се пие чай от смрадлика. При всички случаи обаче е най-добре първо да се консултирате с лекар.

Весела Веселинова

Вашият коментар

  
   

Взимайте индийски билки и витамин А

Сред най-популярните хомеопатични таблетки при възпаление на бъбреците са "Боарон" (2,95 лв.) и "Спаскоприв" (5,18 лв.). Смучат се по няколко пъти на ден. Подходящ препарат за цистит и бъбречна криза е "Цистон". Той съдържа индийски билки и струва 1,68 лв. За разширяване на бъбречните канали е добре да се взима "Розмарин" по 2 пъти на ден. "Роватимекс" е подходящ за изкарване на камъни и песъчинки от бъбреците.
При криза помага цейлонският чай по 4,20 лв. и този на проф. Ламбрев за 1,05 лв. Добре е 2-3 пъти дневно да се взима и витамин А. 40 капсули струват 2,15 лв.


 
Обратно горе © Стандарт. Издава 'Стандарт нюз АД'   |   webmaster