standartnews.com banner
 НЕДЕЛНИК Неделя, 28 Декември 2003 
 

ВОДЕЩИ ЗАГЛАВИЯ

  ТРАГЕДИЯ
  ДЕНЯТ
  СВЯТ
  ЛИЦА
  СтандАрт
  ПЪТ
  СЪКРОВИЩА
  СТИЛ
  ВРЕМЕТО
Bulgarian Edition
English Edition


mobiltel.bg mtel.net www.bta.bg focus-news.net www.bbc.co.uk pss.bglink.net gyuvet.ch

Bести

Обявяват утре наградата “Иван Николов”

Издателство "Жанет-45" и сдружение "Старинен Пловдив" обявяват утре в 18 ч в Балабановата къща новите носители на националната награда за литература "Иван Николов". Призът за цялостен принос се връчва на Вера Мутафчиева. На първо място е класиран поетът Петър Чухов. Втора и трета награда не се присъждат.

Фотоизложба “Тъжни княгини” в Полския институт

Експозиция с фотоси на Борислав Чонков, наречена "Тъжни княгини", откриват утре в Полския институт. "Винаги съм смятал, че жената е най-красива, когато е тъжна", твърди авторът, който е възпитаник на Политехниката в Прага, но от 1983 г. живее в Гданск. Любимите му теми са представителките на нежния пол, актове, пейзажи и архитектура. 30 фотографии са правени преди 10-15 години, но сега Чонков ги ретушира и оцветява. Той признава, че по този начин изразява тъгата си по отминалите времена. Изложбата може да се види до 13 януари на "Веслец" 12.

“Китайска кухня” вече е на книжния пазар

"Китайска кухня" е новото заглавие на издателство "Скорпио". Томчето вече е по сергиите на пл. "Славейков" и е чудесен подарък за Нова година. Интересът към екзотичните деликатеси и здравословната храна от Изтока провокира появата на книгата. В нея с пълни подробности и на популярен език е описано как трябва да се правят ястията. Според историците подготовката и оценката на храната в Китай се е развила до най-високо ниво и готварството се е превърнало в истинско изкуство.

Вашият коментар

  

 
Обратно горе © Стандарт. Издава 'Стандарт нюз АД'   |   webmaster