standartnews.com banner
 СтандАрт Петък, 2 Юли 2004 
 

ВОДЕЩИ ЗАГЛАВИЯ

  ДЕНЯТ
  ИКОНОМИКА
  ОБЩЕСТВО
  СВЯТ
  ЛИЦА
  СЕМЕЙСТВО
  НА ПЪТЯ
  ДРАМА
  СТИЛ
  БЛЯСЪК
  ВРЕМЕТО
Bulgarian Edition
English Edition


mobiltel.bg mtel.net www.bta.bg focus-news.net www.bbc.co.uk pss.bglink.net gyuvet.ch


Действието се развива на фона на Втората световна война

Продължават сагата “Птиците умират сами”

Забранената любов между Ралф и Меги възкръсва след 10 г. раздяла

Култовата сага "Птиците умират сами" има продължение. След като тази седмица бТВ приключи излъчването на вече познатите ни епизоди, заснети през 1982 г. по книгата на Колийн Макълоу, зрителите ще могат да видят четирите нови епизода. В новите части на легендарния сериал отец Ралф де Брикасар и Меги се срещат отново след 10 лета раздяла. Епизодите ще бъдат излъчени по два на 6 и 7 юли от 20 ч.
Този път лентата се нарича "Загубените години". Тя е създадена през 1996 г. и у нас се показва за първи път. В ролята на Меги вместо очарователната Рейчъл Уорд е друга актриса. Сега партньорка на Ричард Чембърлейн е Аманда Донъхю. В сагата участват още Максимилиан Шел и Джулия Блейк, режисьор е Кевин Джеймс Добсън.
Незабравимият класически сериал "Птиците умират сами" е историята на клана Клиъри, новозеландски заселници, и невъзможната любов между Меги и свещеника Ралф де Брикасар. Историята започва в началото на 20-те години на миналия век, когато сем. Клиъри заминават за Австралия, за да поемат грижите за фермата на богатата си леля Мери Карсън. В "Дрогида" Меги израства под духовното наставничество на отеца. Това е само началото на изпепеляващата им страст, продължила 40 г. и въвлякла в стихия от драматични събития три поколения.
Забранената любов възкръсва, когато амбициозният архиепископ Ралф дьо Брикасар и Меги Клиъри О'Нийл се събират отново. Любовниците са хванати в капана и трагедията на Втората световна война. Ала съдбата ги среща след 10 г. раздяла. От разбитите улици на опустошена Италия до безбрежието на австралийските полета, тази епична романтична история продължава. Тя се превръща в незабравимо пътешествие в сърцата и разума на двама души, които се обичат страстно, но са разкъсвани между чувствата и дълга си.
Любопитно е, че актрисите Мишел Пфайфър ("Опасен ум") и Джейн Сиймор ("Д-р Куин, лечителката") са били сред кандидатките за ролята на Меги Клиъри в сериала "Птиците умират сами". Продуцентите веднага отхвърлили Пфайфър заради нахаканото й изражение. Те харесали играта на Сиймор повече, но знаели, че тя е актриса, излъчваща изключителна сила на характера и й липсва нужната уязвимост за ролята на Меги. Така в крайна сметка се спират на Рейчъл Уорд. После дошли и проблемите с поддържащите персонажи. Ролята на богатата леля Мери Карсън е била предложена на легендарната Одри Хепбърн, но тя отказала. Съгласила се обаче Барбара Стануик. Големи трудности имало и при опита да се заснеме ранчото в Австралия, защото природните условия били тежки. Повечето овцевъдни ферми били разпръснати сред пустошта и на екипа било невъзможно да достигне дотам с техника. Затова ранчото "Дрогида" е построено и заснето в Калифорния.
Людмила Първанова

Вашият коментар

  
    Любопитно 
   
  • Актрисата Рейчъл Уорд, която е наследничка на британски благородници, и Браян Браун, който във филма е нейният съпруг Люк О'Нийл, се влюбват по време на снимките и минават под венчило. Днес те имат трима синове.
  • Ричард Чембърлейн признава в своята автобиографична книга сексуалните си наклонности на гей, след като години наред отказва да коментира темата. Издадено в началото на 2003 г., томчето е със заглавие "Към любовта". На 68-годишна възраст, сега Чембърлейн живее с мениджъра Мартин Рабит на Хаваите. Отец Ралф заема 6-о място в света на най-сексапилните тв звезди според проучване на сп. "Ти Ви Гайд". Първи достойно се е класирал Джордж Клуни ("Спешно отделение").
  • Сидни Пени е актрисата, изпълнила ролята на Меги като дете. Това е първата й голяма изява в киното. Когато я наемат, е в четвърти клас. Неин баща е китаристът Ханк Пени, а майка й е певицата Шери. "Пазя прекрасен спомен от работата си с Ричард Чембърлейн", категорична е Сидни. След края на сериала той няколко години й пише писма, в които я нарича "малкото ми момиченце". 33-годишната Сидни Пени е позната у нас от сериалите "Ларго" и "Сънсет бийч". Тя се снима и в новите серии на "Дързост и красота". Там изпълнява ролята на дизайнерката по вътрешно обзавеждане Саманта Кели.


 
Обратно горе © Стандарт. Издава 'Стандарт нюз АД'   |   webmaster