standartnews.com banner
 ЗДРАВЕ Сряда, 25 Август 2004 
 

ВОДЕЩИ ЗАГЛАВИЯ

  ВОЛАН
  ДЕНЯТ
  ИКОНОМИКА
  ОБЩЕСТВО
  СВЯТ
  СтандАрт
  СТИЛ
  ВРЕМЕТО
Bulgarian Edition
English Edition


mobiltel.bg mtel.net www.bta.bg focus-news.net www.bbc.co.uk pss.bglink.net gyuvet.ch

Отвара от коприва гони алергиите

Промивайте носа със солена вода, за да избегнете кихането

Цветният прашец и насекомите не дават мира на алергичните хора през цялото лято. Това е голям проблем, който обаче си има своето решение.

Варианти
В дните, когато навсякъде се носи прашец от вашите "любими" растения, по-добре не излизайте сред природата. Не използвайте капки, спрей или инхалации, с които се лекувате при обикновена настинка, защото състоянието ви може временно да се облекчи и същевременно като цяло да се влоши. Не злоупотребявайте с антихистаминните препарати: почти всички те забавят реакциите, тонусът спада, предизвикват сънливост. Това обаче не се отнася за новия тип медикаменти.

Солена вода
Срещу летящите алергени добре помага редовното промиване на носа със солена вода. Процедурата трябва да се повтаря колкото се може по-често. Ако сте предразположени към алергии, трябва винаги да имате подръка аптечка с някой от добре проверените и нискотоксични препарати като димедрол, кларитин и др. Вземайте минималната ефективна доза, за да сведете до минимум страничните ефекти.

Лекарство
Просто и бeзврeдно лекарство е силната настойка от коприва. Трябва да се приема на всеки два часа, докато не бъде постигнат желаният резултат. Използвайте средствата на алтернативната медицина. Не забравяйте, че витамин С действа като антихистаминно средство, ако се приема по 1 грам на ден. В същото време е истина, че ще трябва да минат няколко седмици, преди да се прояви действието на препарата. За целта е необходимо да се повиши концентрацията му в организма. Затова започнете да пиете витамин С отрано.

Вашият коментар

  

 
Обратно горе © Стандарт. Издава 'Стандарт нюз АД'   |   webmaster